Throwback day: Lööpin vappu 2019

Uudet lööppiläiset ovat päässeet pikkuhiljaa integroitumaan osaksi Lööppiä ja tutustuneet opiskelijaelämään. Syksy on tunnetusti opiskelijamenojen kulta-aikaa, mutta vielä syksyisiä pippaloitakin vauhdikkaammaksi meno yltyy usein vappuna.

Vappu ei tunnetusti lopu, joten miksipä emme voisi hypätä hetkeksi vapputunnelmiin myös harmaana, lokakuisena päivänä. Viimekin vappuna Lööppi järjesti monipuolista ohjelmaa, jotta jokaiselle löytyisi mielusaa tekmistä. Tässäpä siis hieman nostalgista muistelua viime vapusta:

Lööpin vappu alkoi viime keväänä tiistaina 24.4. Vapun tunnelmaan virittäydyttiin maistelemalla siidereitä viestijöiden kanssa. Samana päivänä radiotaajuuksille pärähti myös perinteinen Vappuradio, joka tarjosi kuulijoille tälläkin kertaa huikean monipuolista radiosisältöä läpi vappuviikon.

Fukseille tiedoksi, että Vappuradiossa lööppiläiset ja vappuradion muiden yhteistyöainejärjestöjen opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat ihkaoikeita radio-ohjelmia.

Todenteolla kevään vappukarkelot saatiin käyntiin keskiviikkona, kun Lööppi kokoontui Tilialle sitsaamaan.
Sitsiväsymys karistettiin Keski-Suomen journalistien valokuvauskoulutuksessa torstaina, minkä jälkeen kokoonnuttiin rennoissa merkeissä pelailemaan lautapelejä Passioniin.

Perjantaina vuorossa oli perinteinen Kortepohjan kämppäappro. Tapahtuma keräsi perinteiseen tapaan valtavan osanottajajoukon.
Approiltana kierrettiin yhteensä neljä asuntoa, joissa kaikissa oli menoa, meininkiä ja useimmissa myös sipsiä.
Illan aikana koettiin muun muassa juhlalliset alkumaljat Tuulin asunnossa, DDR:n kotoisaa tunnelmaa Viljan ja Sandran luona, tyhjän kämpän bileet Jaanan kotona sekä jatkot Angelan ja Oonan kimppakämpässä. Lööppiläisten villejä pirskeitä ihmeteltiin Jodelissa asti, mutta se ei onneksi hidastanut vappujuhlijoiden menoa. LÖÖ!

Approilujen jälkeen nautittiin kauniista kevätpäivästä ja perinteikkäästä tourusoudusta. Vene pysyi vesillä ja raitis ilma teki kaikille hyvää.
Tourusoudussa alkanut urheilullinen meininki jatkui sunnuntaina, kun lööppiläiset kokoontuivat pelaamaan pesäpalloa kampuksen kentälle. Varsinaista peliä ei tällä kertaa pistetty pystyyn, mutta lyönti-, heitto- ja koppitaitoja harjoiteltiin ahkerasti pitkälle iltaan.

Maanantaina aloitettiin valmistautuminen vappuviikon huipentumaan. Lööppiläiset keräntyivät leipomaan piknikille syötävää ja ompelemaan haalarimerkkejä.

Pääpäiväksikin kutsuttu vappuaatto valkeni poikkeuksellisen aurinkoisena. Pari lööppijoukkuetta lähti heti aamusta taistelemaan poikkitieteellisen Amazing Race Jyväskylä -kaupunkisuunnistuksen voitosta. Yksi joukkue eksyi Vaajakoskelle, mutta saapui lopulta moraalisena voittajana maaliviivalle!

Aattoillan lähestyessä lööppiläiset kokoontuivat kirkkopuistoon seuraamaan perinteistä Minna Canthin lakitusta. Lakin Minnan päähän painoi Lööpin oma Topias Peltonen. Tästä jatkettiin illanviettoon Opinkiven saunalle. Ohjelmaan kuului ruokaa, juomaa, seurustelua ja saunomista. Viime vuonna alkunsa saanut Paskalapio-palkinto jaettiin jälleen. Myös Jornon vappunumero näki päivänvalon. Illan vaihtuessa yöksi osa juhlaväestä hiipi käväisemään Lounaispuistossa järjestettyihin lavatansseihin. Juhlinta saunalla hiljeni vasta, kun aamuaurinko oli kerennyt kiivetä jo korkealle taivaanrannan ylle.

Tänä vuonna vappupäivän piknikille päästiin auringonsäteiden saattelemana. Harju oli tuttuun tapaan pullollaan opiskelijoita piknikeväineen. Sade yllätti kyllä päivän mittaan, mutta ei muistella sitä.
Mainittakoon myös, että jos jonkun pikniköijän kasvoilla häivähti auringonpaisteessa sädehdintää, se oli teeskenneltyä. Kaikilla oli krapula tai ainakin univelkaa. Kaikille oli myös pullaa. Pulla oli hyvää. Se oli vegaanista. Pullia ei tosin ollut sivelty päältä voilla. (<- Kehitysehdotus ensi vuoteen.) Lisäksi piknikillä nautittiin lööppiläisten leipomaa pizzaa. Pizzakin oli hyvää. Vappuviikon ensimmäisen kehnomman säätilan myötä moni suuntasi Harjulta kulttuuriravintola Ylä-Ruthin lämpöön. Siellä oli kivaa. Henri, Simo, Onni ja Oskari soittivat kitaraa ja opiskelijatoverit lauloivat kauniisti mukana. Myös paikalla ollut muu väestö nautti tunnelmasta silmin nähden. Intouduttiinpa laulamaan myös työväen lauluja koko ravintolan voimin. Kitararallin viime metreillä joku kuiskasi vibes. Kuiskaus kasvoi lopulta huudoksi. Vappu ei loppunut muutaman lööppiläisen osalta tänäkään vuonna, vaan jatkui karaokeravintolassa yön pikkutunneille. Sellainen vappu se! Ihania muistoja, kiitos kaikille osallisille! Nyt onkin jo korkea aika alkaa valmistautua henkisesti seuraavaan vappuun. Vitsi vitsi, juhlitaan se joulu alta ensin. Eikun siis kynttilät palamaan ja glögit kattilaan.

Teksti: Lööpin hallitus

Vappupäivänä heiluteltiin lööppilippua Harjulla.