Fuksisyksy 2019

Lööpin syksy alkoi fuksien saapuessa syyskuun ensimmäisenä maanantaina perinteisesti Ylä-Ruthille. Pientä jännitystä oli ilmassa, vaikka osa fukseista olikin tavannut toisensa jo edellisellä viikolla. Camilla Karttusen mielestä ensimmäinen päivä on ollut mieleenpainuvin.
— Tuolla me istuttiin, hän sanoo katsoen haikeasti kohti Ylä-Ruthin kabinettia.

Tunnelmallista. Lööpin tämän vuoden tutorit Sandra ja Netta olivat kesän aikana keksineet ensimmäiselle viikolle vaikka mitä tekemistä ja olivat täpinöissään uusien fuksien saapuessa. Ensimmäiset päivät olivat täynnä infoja ja tutustumista. Kaikki olivat tyytyväisiä, ettei tutustumisleikkejä leikitty, vaan tutustumisen annettiin edetä omalla painollaan.

Ensimmäisen viikon jälkeen fukseille oli esitelty Seminaarinmäen kampusalue ja Jyväskylän tärkeimmät menomestat. Ensimmäisenä iltana istuttiin iltaa Teerenpelissä, tiistaina mentiin katsomaan Semmareiden upeaa konserttia Lounaispuistoon, keskiviikkona todistimme jälleen, että mölkky on paska peli, mutta samana päivänä ölkkymölkystä tuli hitti. Torstaina pelattiin Bingoa Ylä-Ruthilla ja bailattiin poikkareilla. Tutorit saivat viikon mittaan kuulla kuinka infoähky ja monet tapahtumat olivat väsyttäneet fuksit, joten perjantaina vain levättiin. Ensimmäinen viikko oli menestys ja reippaimmat fuksit päätyivät Timeen jopa kolme kertaa ensimmäisen viikon aikana.

Toisiinsa tutustumisen lisäksi fuksit kohtasivat Parkun fukseja, vaihto-opiskelijoita ja satunnaisia vanhempia lööppiläisiä, jotka olivat kesätöiden loputtua ehtineet jo Jyväskylään. Ensimmäisen viikon lauantaina pelattiin parkulaisten kanssa hyvässä hengessä pihapelejä kilpailuvietin pilaamatta tunnelmaa. Sunnuntai meni leppoisasti Kortepohja-brunssilla vaihtareiden kanssa. Lööpissä on tänä vuonna vaihtareita Espanjasta, Latviasta ja Yhdysvalloista. Brunssilla oli tarjolla muun muassa vegepitsaa, donitseja, mokkapaloja ja perunasalaattia. Hyvää oli.

Vanhempiin lööppiläisiin, jotka saapuivat Jyväskylään vasta ensimmäisen viikon jälkeen, tutustuttiin Mörköoopperassa myöhemmin syyskuussa. Haastattelemamme fuksilähteen mukaan lööpistä piirtyi Mörköoopperassa sydämellinen, vastaanottavainen ja tiivis kuva, vaikka kaikki vitsit eivät fukseille auenneetkaan. Mörköoopperassa jaettiin myös syysjorno, johon tutorit oli ikuistettu upeaan julisteeseen. Kiitos Jorno! <3 Fuksit ovat tykästyneet Jyväskylään. Emma Parviaisen ja Anni Jolkkosen mielestä Jyväskylässä on ihana yhteishenki kaikkien opiskelijoiden välillä. Santeri Materon mielestä on ihanaa, että Jyväskylässä kampukset ovat lähekkäin. Emma oletti, että yliopistossa olisi enemmän luentoja ja Santeri on taas yllättynyt tehtävien todella suuresta määrästä. Fuksilähteidemme mielestä tapahtumia on tosi paljon ja varsinkin arkipäivinä. Heidän mielestään on myös mukavaa, että koko ajan ei ole pelkää ryypiskelyä. Camillan lempparijuttu on, että uudet fuksikaverit inspiroivat omalla olemuksellaan. Fuksit selvisivät ansiokkaasti Köyhälammen rastista. Yksikään ei hukkunut.

Fuksiaiset järjestettiin tänä vuonna Muumi-teemalla. Muumitalon asukkaat kamppailivat urheasti Parkun sirkuspellejä vastaan perinteisissä fuksiaisolympialaisissa. Journalisti on tänäkin vuonna moraalinen voittaja! Suuren tuhotulvan ajamana muumit kiersivät fuksiaisrasteilla, joista mieleenpainuvin oli Köyhälammen pelastusoperaatio. Fuksiaisissa päästiin myös kuulemaan fuksien salaisuuksia, niin häpeällisiä, joita ei edes omalle äidille voi kertoa, mutta jotka Lööppi on kuitenkin valmis kuulemaan. Tämän vuoden fuksiaispysti meni Houreisille hosuleille. Fuksiaisjatkot järjestettiin Londonissa ja taas kerran Lööppi voitti jatkot.

Fuksisyksy huipentui fuksisitseihin. Niitä edelsi malingerfäärinen julkistustilaisuus, jota myös Journalistiliitto seurasi Instagram-liven kautta. Mitään samanlaista tapahtumaa ei ole Lööpin historiassa aikaisemmin nähty. Sitsiteemoja sai ehdottaa toastmastereille Antti Kurralle ja Jari Valteelle, joista lopulta 32 teemaa selvisi Suureen sitsiteemataisteluiltaan. Näistä lopulta Maailmansota ja Pikku Kakkonen -sitsit valikoitui voittajaksi. Fukseille ei annettu sitseillä armoa ja osa heistä sai heti kokea rangaistuksien kovan käden. Monien fuksien mielestä juuri fuksisitsit on ollut kivoin tapahtuma tähän asti.

“Sanokaa Löö!” Fukseilla on tärkein hallussa.

KiVi-futis järjestettiin tänä vuonna koleissa olosuhteissa Vehkalammen kentällä. Jopa neljä fuksia kantoi ylpeänä keltaista Seiska-paitaa päällään, kun Lööppi taisteli tiensä jälleen moraaliseksi voittajaksi. Myös elokuvia on katsottu, kolmiolle osallistuttu ja approilla juhlittu. Kaiken kaikkiaan syksy on siis ollut täynnä kaikenlaisia kivoja tapahtumia. Netta ja Sandra kiittävät fukseja mahtavasta syksystä. Toivottavasti fukseilla on ollut myös kivaa<3 Tutorit Sandra ja Netta