Lööpin 34. vuosijuhlia juhlittiin etänä

Vuoden tauon jälkeen lööppiläiset kokoontuivat päätteiden ääreen juhlistamaan ainejärjestöä torstaina 8.4.2021. Vuosijuhlia juhlittiin ensimmäistä kertaa yhden illan sijasta kokonainen viikko ja ohjelmaan mahtui yhteistä tekemistä bingosta sillisbrunssiin. 

Jokainen lööppiläinen teki vuosijuhlista omannäköisen.

Kun vuosijuhlatiimi aloitti tämän kevään juhlien suunnittelun helmikuussa, oli itsestään selvää, että juhlat pidetään jossain muodossa. Vaikka Lööpillä on aina ollut aihetta juhlaan, tänä vuonna tapahtuman järjestäminen tuntui erityisen tärkeältä. Viimeinen vuosi on ollut vaikea niin uusille kuin opintojaan päättävillekin opiskelijoille ja yhteisten tapahtumien puuttuessa kaikilla on ollut ikävä Lööppiä. 

Aloitimme viikon pelaamalla bingoa. Vaikka tapahtuma kesti yli kolme tuntia ja monelta jäi päävoittojen saaminen yhden numeron päähän tuskallisen monella kierroksella, bingo onnistui etätapahtumien mittakaavalla tähän asti järjestetyistä tapahtumista parhaiten. Ilta oli rento ja se johdatteli osallistujat juhlaviikon tunnelmaan hyvin. Keskiviikkona oli vuorossa joogaa, joka pienistä teknisistä ongelmista huolimatta onnistui tuomaan joogasalin tunnelmaa lööppiläisten opiskelija-asuntoihin. 

Vuosijuhlaillallinen alkoi torstaina yhteisellä viininmaisteluhetkellä, josta voidaan lähinnä oppia seuraavia etätilaisuuksia varten – tunnin maisteluvideo varmasti riittää jatkossa. Oli kuitenkin ilahduttavaa nähdä niin monia lööppiläisiä linjoilla samaan aikaan.  Aikaisemmista vuosijuhlista poiketen tänä vuonna jokainen sai itse päättää ja toteuttaa illallismenunsa. Meidän pöytämme tilasi ruoat ravintola Jalosta, ja siistit vaatteet päällä juhlahumun tavoitti helposti. 

Illalliselle saapui opiskelijoiden lisäksi myös laitoksen opettajia ja kuulimme illan aikana lukuisia puheita, kun henkilökunta ja alumnit muistelivat Lööppiä. Vuonna 2020 eläkkeelle jäänyt journalistiikan opettaja Heikki Kuutti nimettiin Lööpin viidenneksi kunniajäseneksi. Kuutti on tehnyt ansioituneen uran sekä toimittajana että opettajana Jyväskylän yliopiston journalistiikan oppiaineessa. Lisäksi hän on ollut perustamassa Lööppi ry:tä ja tehnyt paljon työtä ainejärjestön eteen. Hallituksen puheenjohtajisto vieraili Kuutin luona aiemmin samana päivänä ja välitti hänelle hallituksen kiitokset yhteisistä vuosista. 

Heikki Kuutti nimettiin Lööppi ry:n viidenneksi kunniajäseneksi.

Vuosijuhlaviikon pääpäivän ilta huipentui Lööpin vujubändin nauhoittamaan upeaan keikkavideoon. Seuraavana aamuna kokoonnuttiin vielä Zoomiin viettämään yhteistä sillistä brunssin muodossa ja perinteiden mukaisesti sillis jatkui pitkälle iltapäivään. 

Tämä oli ensimmäinen kosketukseni vuosijuhliin niin osallistujana kuin järjestäjänäkin. Juhlaviikolla vallitsi lämmin fiilis ja tuntui, että se toi paljon iloa suhteellisen yksinäiseen korona-arkeen. Pienellä porukalla juhliin osallistuminen tuntui yllättävän mutkattomalta, vaikka ennakkoluuloja Zoomin käyttämisestä tähän tarkoitukseen oli paljon. Virtuaalinen alusta taipui onneksi juhlapaikaksi siinä missä luentosaliksikin. 

Perheeksikin nimitetty yhteishenki on tuntunut viimeisen vuoden aikana välillä etäiseltä, kun ensimmäinen opiskeluvuosi jäi puolitiehen ja kevään tärkeät yhteisölliset tapahtumat kokematta. Vuosijuhlat herättivät toivoa tulevista Lööpin tapahtumista ja kokemuksista osana tätä yhteisöä. Toivottavasti ensi vuonna päästään jo oikealle tanssilattialle ja tämä jää ainutkertaiseksi etäjuhlakokemukseksi. Mikäli jostain syystä niin ei käy, jätämme vuosijuhlatiimin kanssa muistiinpanot seuraavien juhlien järjestäjille. Toimii tämä näinkin! 

Vuosijuhlatiimi käynnistämässä juhlaviikkoa yhdessä Harjun portailla. Kuvassa Oona Mynttinen (vas.), Camilla Karttunen, Anni Jolkkonen ja Idalotta Nousiainen.

Anni, 2. vuoden lööppiläinen & rahaministeri