Fuksisyksy 2021

Syksy tuli taas ja syksyn mukana uudet lööppiläiset. Orientaatioviikon ensimmäistä aamua olivat ainakin tutorit keväästä asti odottaneet kuin aurinkoa nousevaa. Syksyä varjosti pelko siitä, pääseekö uusia fukseja koronan vuoksi edes tapaamaan kasvotusten. Onneksi pelko osoittautui aiheettomaksi.

Ensimmäisenä aamuna tutorit tapasivat fuksit perinteiseen tapaan Kulttuuriravintola Ylä-Ruthin edessä. Sisälle ei tällä kertaa menty, vaan sekalainen joukkio siirtyi tutustumaan toisiinsa läheiseen Lounaispuistoon.

Nimikierroksen aikana oli vaikea sanoa, kummat olivat enemmän jännittyneitä – tutorit vai fuksit. Esittelykierroksen jälkeen lähdettiin tutustumaan kampusalueeseen. Päivän mittaan tunnelma alkoi vapautua ja sekä tutorit että fuksit rentoutua. Illalla päästiin Ruthiin jo sisälle saakka ja sieltä rohkeimmat fuksit jatkoivat Popparin tanssilattialle. Välissä ehdittiin ölkky mölkkyäkin pelaamaan ja fuksit osoittautuivat lajissa potentiaalisiksi tulevaisuuden mestareiksi.

Ensimmäisen viikon aikana oli jo selvää, että Lööppi saa taas mahtavan uuden vuosikurssin. Heittäytyvät fuksit osallistuivat tapahtumiin korkealla prosentilla. Erityisen mukavaa oli huomata, että Lööppiin saatiin taas useampi karaoken taitava laulujen luikauttaja.

Ensimmäisen ja toisen viikon aikana fuksit tutustuivat myös viestinnän, eli Parkun fukseihin. Ilmeisesti kahden ainejärjestön uudet opiskelijat tulivat oikein mainiosti toimeen. Bongasipa jopa eräs tutor Parkun fuksien kanssa vietetyn illan jälkeen anonyymistä viestintäsovellus Jodelista viestin: ”Lööpin fuksit <3”.

Seuraavina viikkoina fuksit pääsivät tutustumaan paremmin vanhempiin lööppiläisiin. Jotkut varmasti paasasivat fuksien päät pyörryksiin journalismista ja median murroksesta. Fuksit saivat varmasti hyviä ja vähemmän hyviä vinkkejä siihen, miten selvitä ensimmäisen opiskeluvuoden haasteista ja miten kehittyä vanhemman lööppiläisen kaltaiseksi kaiken nähneeksi sankaritoimittajaksi.

Kiireisten ensimmäisten viikkojen jälkeen lähestyi fuksisyksyn kohokohta eli fuksiaiset. Tänä vuonna teemana oli Pikku Kakkonen. Olympialaisissa tuli tuttuun tapaan Parkulta turpaan, mutta se ei tunnelmaa latistanut. Ahkeran rasteillakiertämisen jälkeen fuksit ja muu Lööppi pääsivät Opinkivelle paljuun ja saunomaan. Viime vuonna rastikierroksen voittaneeseen joukkueeseen kuulunut rastiryhmän vetäjä pääsi luovuttamaan parhaan ryhmän kiertopalkinnon oman ryhmänsä fukseilleen ja niin taas kerran elämän kiertokulku oli toteutunut.

Tapahtuma, jota ei alun perin ollut tarkoitus tänä vuonna järjestää oli Journalistiristeily. Lopulta risteily kuitenkin saatiin järjestettyä puolisuurena ja sankka joukko fukseja ja muita lööppiläisiä pääsivät seilaamaan ympäri Itämerta Tampereen journalistiopiskelijoiden kanssa. Ohjelmassa oli muun muassa monenlaista verkostoitumista, buffetin antimista nauttimista, clubbailua, mielivaltaisesti keskeytetyt toogabileet, kylpylässä käyntiä, tax free -hamstrausta ja tietenkin karaokea.

Syyslukukauden kääntyessä loppupuolelle edessä on vielä muun muassa Lööpin ja Parkun fuksien järjestämät Viestijäpikkujoulut. Perinteiseen tapaan kahden ainejärjestön fuksit kisailevat siitä kummat onnistuvat loihtimaan viihdyttävämmän esityksen juhliin. Monena vuotena Parku on kisan voittanut, mutta tämä vuosi on oleva meidän. Tsemppiä fuksit. Lööppi luottaa teihin!

– Tutorit Tatu, Teemu ja Siiri