Kohuwau: Lööppi päätti täyttävänsä 30 vuotta – katso mitä muita asioita päätettiin vuosikokouksessa

lööppi

Lööppi ry:n vuosikokous järjestettiin maanantaina 23.1. Opinkiven saunalla. Asialistalla oli tavallista kokousta enemmän tavaraa, ja kokous houkuttelikin paikalle reilut 30 lööppiläistä päättämään ainejärjestömme asioista.

Teknisesti ottaen pieni mutta silti kokouksen mielenkiintoisin päätös oli se, että ainejärjestö päätti muuttaa ikänsä laskentatapaa. Viime vuosina Lööpin vuosijuhlia on vietetty sellaisen laskentakaavan mukaan, joka lähtee yhdistyksen virallisesta rekisteröitymisestä eli vuodesta 1990. Alumnien puolelta kuitenkin huomautettiin, että Lööpillä on ollut toimintaa jo oppiaineen ensimmäisestä syksystä lähtien eli vuodesta 1987. Joskus aikoinaan myös vuosijuhlia on vietetty tämän laskentakaavan mukaan, ja vuosikokous päättikin nyt palata sille tielle. Samalla se tarkoittaa, että Lööppi viettää vuonna 2017 30-vuotisjuhliaan, minkä kunniaksi aikeissa on järjestää isot bileet syyslukukauden alkupuolella!

Vuosikokouksessa tehtiin myös sääntömuutos: jatkossa Lööppi järjestää kaksi sääntömääräistä kokousta yhden vuosikokouksen sijaan. Kevätkokouksessa tarkoituksena on antaa lainmukaiset tili- ja vastuuvapauden edellisen vuoden hallitukselle. Syksyllä taas on tarkoitus valita uusi hallitus tulevalle vuodelle. Muutosta perusteltiin sillä, että se helpottaa hallituksien vaihtamista ja vähentää epäaktiivista aikaa vuodenvaihteessa, kun jatkajat ovat jo hyvissä ajoin tiedossa. Muita muutoksia sääntöihin ei tehty.

Lööppi myös päätti ottaa käyttöönsä strategian, jonka vuoden 2016 hallitus oli kokouksella valmistellut. Strategian ideana on ajaa pitkäaikaisempaa ainejärjestön kehitystä yli hallituskausien. Strategiapaperia on tarkoitus muokata jokaisen hallituksen toimesta niin, että se tuodaan vuosittain syyskokouksen tarkasteltavaksi. Näin myös jäsenistö pysyy perillä siitä, miten ainejärjestöä halutaan kehittää.

Vuosikokouksessa valittiin tietysti myös uusi hallitus kaudelle 2017. Lööppi ry:n puheenjohtajana jatkaa Topias Peltonen. Vaikka viime hetkillä pöytään meinattiin heittää haastajaksi veli Elias Peltonen, ei muita ehdokkaita puheenjohtajaksi ilmennyt. Lööppiä ei ainakaan vielä johdeta kuubamaisesti veljesten toimesta, mutta ken tietää, miten ensi vuoden pj-vaalissa tapahtuu.

Hallitukseen puheenjohtajan lisäksi valittiin seuraavat henkilöt: Minna Markkanen, Leeni Varis, Elias Peltonen, Onni Niemi, Jyri Salonen, Kia Toivanen, Henri Häkkinen, Pinja Päivänen, Suvi-Tuulia Nykänen, Kati Poikela ja Jari Valtee. Uuden hallituksen pesteistä tiedotetaan sen jälkeen, kun hallitus on järjestäytynyt ensimmäisen kokouksensa jälkeen.

Vuosikokouksen jälkeen illanviettoa jatkettiin Opinkivellä saunoen ja tarjoilujen parissa.

Onnittelut uudelle hallitukselle, kiitokset vanhalle ja eiköhän tehdä Lööppi ry:n 30-juhlavuodesta hillitön suksee!

Lööpin uusi hallitus sopimassa ensimmäisen kokouksen aikaa. Poseeraamiskuvat luvassa hallituksen järjestäytymisen jälkeen. Lööpin uusi hallitus sopimassa ensimmäisen kokouksen aikaa. Poseeraamiskuvat luvassa hallituksen järjestäytymisen jälkeen.lööppi

Lööppi had its annual meeting 23.1. at Opinkivi sauna. Topias Peltonen continues to be Lööppis chairman also in 2017. Other members of board are Minna Markkanen, Leeni Varis, Elias Peltonen, Onni Niemi, Jyri Salonen, Kia Toivanen, Henri Häkkinen, Pinja Päivänen, Suvi-Tuulia Nykänen, Kati Poikela and Jari Valtee.

New board has planes to start activating also journalism exchange students this year. Stay tuned!