Journalismin päivässä keskusteltiin työllistymisestä

Journalismin päivään osallistuivat Minna Markkanen, Riikka Maukonen, Laura Kuivalahti ja Heidi Järvenpää.
Journalismin päivään osallistuivat Minna Markkanen, Riikka Maukonen, Laura Kuivalahti ja Heidi Järvenpää.

Journalismin päivää vietettiin perjantaina 14. lokakuuta Helsingissä. Jyväskylästä oli saapunut paikalle neljä Lööpin aktiivista jäsentä, jotka kiersivät päivän aikana Journalistiliiton organisoimia seminaareja ja työpajoja. Nyt jokainen heistä kertoo, mikä tuosta päivästä jäi parhaiten mieleen. Päivän tunnelmia voit käydä lukemassa myös Twitteristä #JP16.

Riikka Maukonen: ”Kun Hesarin toimittaja Anna-Stina Nykänen avasi suunsa, muistin miksi tätä duunia haluaa ja pitää tehdä. Uravalmennus- ja cv-työpajoista sain vinkkejä, miten tätä duunia pääsee tekemään, ja kun iki-ihana opettajamme Panu Uotila piti opiskelijoiden puolia paneelikeskustelussa, näin jopa oman tulevaisuuteni näissä hommissa. Meikäläisen osalta Journalismin päivää voisi siis kutsua julmetunmoiseksi sukseeksi.”

Minna Markkanen: ”Ehdottomasti mielenkiintoisin asia Journalismin päivässä oli toimittajien turvallisuuteen pureutunut paneelikeskustelu, jossa oli keskustelemassa esimerkiksi valokuvaaja Niklas Meltio. Sain paljon irti myös urakehitykseen liittyvistä työpajoissa, erityisesti cv-ohjaus oli innostava. Lisäksi päivän päättänyt keskustelu kirjoittamisen tabuista oli viihdyttävä, varsinkin kun Peter Nyman hoiti hommansa vetäjänä niin hyvin.”

Laura Kuivalahti: ”Oli virkistävää pitkästä aikaa saada Twitter laulamaan kunnolla. Kävin mielenkiintoisia keskusteluja esimerkiksi itsensä brändäämisestä, ja pohdiskelin, miksi se tuntuu itsestäni niin vieraalta ja väkinäiseltä. Innostavat työnhakuun keskittyneet luennot saivat minut hetkeksi jopa odottamaan kesätyöhakujen alkamista sekä visuaalisen ansioluetteloni päivittämistä. Vielä kun keksisin, miten on mahdollista tehdä asiallinen, muttei kuiva video-cv.”

Heidi Järvenpää: ”Päivän aikana sain uskoa omaan tekemiseeni ja konkreettisia vinkkejä työnhakuun. Visuaalinen cv ei ole enää kaappiin piiloutunut mörkö. Työhakemuksissani ei muuten ikinä enää ole ainuttakaan konditionaalia.”

Minna Markkanen, Riikka Maukonen, Laura Kuivalahti and Heidi Järvenpää participated in Journalism Day in Helsinki.
Minna Markkanen, Riikka Maukonen, Laura Kuivalahti and Heidi Järvenpää participated in Journalism Day in Helsinki.

The Union of Journalists in Finland organized Journalism Day on Friday 14th of October. There were four members of Lööppi in Helsinki that day and they learned a lot about job searching. For example you should never use the word maybe in your application. Visual CV and using videos were also discussed.

Other themes in the seminar were taboos in journalism, the role of Finnish Broadcasting Company and the safety of journalists working in dangerous places.

Read more on Twitter #JP16.